CHIARIN TANJURIĆ

Grašak, tuna i orasi zvijezde su tri brza umaka, a uz mlince i tjesteninu postaju savršen ručak

 Berislava Picek/Cropix/
Od graška, konzerve tune i šake oraha naša Nastasja Chiara Petrić pripremila je tri različita ručka koja će klinci obožavati

Kako nazvati kolumnu koju imate pred sobom? Jesu li to ideje za super cool večere za djecu, jesu li to fora umaci za tjesteninu ili možda izazov kako napraviti jelo s umakom, ali s potpuno nesvakidašnjim prilogom? Mislim da je kombinacija svega, a uvjerena sam da ćete se oduševiti receptima!

Prvo da vas upoznam s gnudima, mekanim okruglicama od sira koje su nešto između njoka i knedlica sa sirom. Same po sebi su dovoljne, no ovoga puta sam ih spojila s toliko jednostavnim, a fenomenalnim umakom od graška koji ćete, sigurna sam, iskoristiti i za običnu tjesteninu. A kad smo već kod nje, zašto umjesto npr. fusila ne biste idući put svoj najdraži umak poslužili s ukusnim mlincima! Ja sam radila jedan od našoj obitelji dražih umaka koji danas dijelim s vama, a to je šalša s tunom. Odličan način da iskoristite nerijetko bezličnu tunu iz konzerve, koja u ovoj kombinaciji paše iznimno dobro.

image
Berislava Picek/Cropix/

Nutritivno bogate i vrijedne namirnice pretvorene u gurmanski dodatak vašem sljedećem jelu s tjesteninom nalaze se i u posljednjem prijedlogu, umaku od oraha. Kremast je i pun divnih aroma kardamoma i naranče i sigurna sam da ćete ga zavoljeti na prvu. A kako bi cijelo jelo bilo još kvalitetnije, umak od oraha poslužila sam s tagliatellama obogaćenima chlorellom. Veselim se čuti vaše dojmove!

UMAK OD TUNE S MLINCIMA

image
Berislava Picek/Cropix/


GNUDI OD KRAVLJE SKUTE S UMAKOM OD GRAŠKA

image
Berislava Picek/Cropix/

UMAK OD ORAHA S CHLORELLA TAGLIATELLAMA

image
Berislava Picek/Cropix/

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 07:47