Grah s teletinom i povrćem

vegetable stew with sausages in a pan, close-up, top view

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 40 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 1 luk
  • konzerva pelata
  • 1 paprika
  • 60 dkg teletine
  • 50 dkg graha
  • 10 dkg graška
  • brašno
  • sol i papar
  • mrkva

Priprema

1. korak

Sitno nasjeckan luk ispržiti na malo ulja. Kad porumeni dodati kockice mesa i pirjati dok meso ne promjeni boju, zatim doliti vode i pustiti da sve lijepo kuha. Dodati kockice mrkve i grašak.

2. korak

Kad meso već postane mekano umiješati koncentrat rajčice, sitno sjeckanu svježu papriku i kuhani (konzervirani) grah.

3. korak

Začiniti solju i paprom te ostaviti da sve zajedno još malo prokuha, desetak minuta. Zatim, posebno izmiješati brašno s malo vode da se dobije masa bez grudica pa uliti u varivo. Kuhati još par minuta da se jelo malo zgusne.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. studeni 2024 07:45