RECEPT

GOZBA NEKA TRAJE I NAKON USKRSA: Sendvič s kuhanom šunkom i jajima

 Marko Miščević
Ne mrštite se kad vidite koliko vam je kuhanih jaja ostalo, nego ukradite nam ideju pa usput kreirajte i neku vašu varijantu jela.
150 g kuhane šunke
pušlek rotkvica
150 g sira ementalera
4 tvrdo kuhana jaja
šaka mladog špinata ili druge salate po želji
crni ili integralni kruh

Namaz:

vrhnje
svježi hren
sol
češanj češnjaka
papar

Marko Miščević

U zdjelicu staviti vrhnje, naribati malo svježeg hrena, dodati sitno narezani češnjak te začiniti solju i paprom. Jaja očistiti od ljuske i narezati na ploške, kao i rotkvice. Za šunku i sir poželjno je da je narezano na šnite. Šnitu kruha najprije premazati namazom, zatim slagati red šunke, sira, salate, rotkvica i jaja te gore poklopiti kriškom kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. prosinac 2024 15:37