Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 180 min
Broj osoba: 4 – 6
Sastojci
- 1 kg goveđih kostiju
- 500 g telećih kostiju
- 1 mrkva
- 1 glavica luka
- majčina dušica
- peršina
- lovorlov list
- 1 korjen celera – krupno narezan
- sol i papar
- voda
Priprema
1. korak
Kosti, meso i povrće zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C na nekih 20 minuta.
2. korak
Stavite 1 litru kipuće vode u tavu i pažljivo dodajte sok od govedine i povrća iz pećnice, a zatim dodajte ostale sastojke iz pećnice (meso i povrće).
3. korak
Dodajte još vode i dovedite do vrenja pa oberite masnoću. Kuhajte za oko 4-6 sati ili dok se temeljac ne reducira za pola.
Savjet: možete ga procijediti kroz gazu i ostaviti preko noći kako bi bio intenzivniji.