Goveđi temeljac

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4 – 6

Sastojci

  • 1 kg goveđih kostiju
  • 500 g telećih kostiju
  • 1 mrkva
  • 1 glavica luka
  • majčina dušica
  • peršina
  • lovorlov list
  • 1 korjen celera – krupno narezan
  • sol i papar
  • voda

Priprema

1. korak

Kosti, meso i povrće zapecite u zagrijanoj pećnici na 200°C na nekih 20 minuta.

2. korak

Stavite 1 litru kipuće vode u tavu i pažljivo dodajte sok od govedine i povrća iz pećnice, a zatim dodajte ostale sastojke iz pećnice (meso i povrće).

3. korak

Dodajte još vode i dovedite do vrenja pa oberite masnoću. Kuhajte za oko 4-6 sati ili dok se temeljac ne reducira za pola.

Savjet: možete ga procijediti kroz gazu i ostaviti preko noći kako bi bio intenzivniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. srpanj 2024 13:20