ROŠTILJ

Goveđe rebro

Recept R&B Food-a!

Trebat će vam:

1,20 kg goveđih rebara
rotkvice

Punjeni krumpir u foliji:

zrnati sir
kiselo vrhnje
naribani cheddar sir
maslac
pečena panceta
mladi luk i krupna sol

Coleslaw:

naribani kupus
naribana mrkva,
kukuruz
jabučni ocat
majoneza, kiselo vrhnje
ulje
suhi češnjak
sol i papar

Suha marinada:

2 žlice soli
1/2 žlice papra
1 žlica češnjaka u prahu
1/2 žlice kajenskog papra
1/2 žlice kumina
1/2 žlice origana
1/2 žlice čilija

Za vrijeme pečenja premazati sa: (*svaka 2h)

1/2 l pive
1 dl jabučnog octa
1 dl kave

BBQ umak:

Vrijeme pripreme: 20 minuta (može se napraviti veća količina, staviti u staklenku i čuvati u hladnjaku do 3 mjeseca).

50 g maslaca
1 manji luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckano)
2 dl ketchupa
2 žlice koncentrata rajčice
2 žlice smeđeg šećera
2 žlice soka od limuna
2 male žlice likera od jabuke
1 mala žlica senfa
1 mala žlica Worcestershire sosa
2 male žlice čilija u prahu

Priprema:

Sve sastojke suhe marinade dobro utrljati u meso. Zamotati rebro u aluminijsku foliju i ostaviti u frižideru 24 h. Zagrijati pecnicu na 110 stupnjeva i staviti rebro zajedno s folijom da se peče 7 sati. Nakon svaka dva sata otvoriti foliju i premazati drugim sosom s popisa. Pet minuta prije kraja otvoriti foliju i povisiti temperaturu pećnice na maksimum. Izvadite iz pećnice čim dobije željenu boju. Premazite BBQ umakom i poslužite. BBQ umak: Luk i češnjak staviti lonac s debljim stijenkama i prodinstati na maslacu. Dodati ostale sastojke i kuhati na laganoj vatri 30 min. Pustiti da se ohladi prije premazivanja mesa.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 10:30