Sastojci:
125 g maslaca
125 g šećera
125 g brašna
1/2 paketića praška za pecivo
1 prstohvat soli
2 jaja
1 grejp
300 ml soka od grejpa
125 g šećera u prahu
50 ml ruma
Priprema:
Dobro operite grejp pa naribajte koricu. Potom iscijedite sok. Otopite maslac i pomiješajte ga sa šećerom, dodajte dva jaja i sok jednog grejpa (procijedite ga da ne ostanu koštice). Dodajte i koricu. Prosijte brašno s praškom za pecivo, pa ga s prstohvatom soli umiješajte u tijesto. Ugrijte pećnicu na 180 stupnjeva. Tijesto (koje mora biti vodenkasto), ulijte u dobro namašćen i oštrim brašnom posipan oblik za pečenje. Pecite 30-35 minuta. Izvadite iz kalupa. Pomiješajte 300 ml soka od grejpa s rumom, pa sve zajedno dodajte šećeru u prahu. Vratite ohlađeni kolač u kalup, pa ga prelijte dobivenim sokom. Najbolje bi bilo da ga tako ostavite stajati preko noći kako bi dobro upio sav sok. Prije posluživanja možete ga ukrasiti kriškama crvenog i žutog grejpa.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....