JUHA OD ŠAMPINJONA

Gljive se sjajno slažu s paprom pa možete eksperimentirati s različitim vrstama, a danas napravite krem juhu

 Mariauspenskaya/Getty Images/istockphoto
Ova jednostavna juha gotova je za manje od pola sata, a bit će ukusan izbora za ručak

Priprema: 10 minuta
Kuhanje: 25 minuta
Porcija: 2-4

250 g šampinjona
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žlica kiselog vrhnja
2 srednja krumpira
timijan
1 šaka svježeg peršina
sol i papar
ulje temeljac ili voda

Na malo ulja najprije pirjajte sitno nasjeckani luk, a potom dodajte šampinjone i krumpir. Začinite timijanom, dodajte sol i papar, ubacite i protisnuti češnjak. Kuhajte 20-ak minuta, dio krumpira izvadite pa ga pretvorite u kašu, pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u zdjelu. Kuhajte još 5 minuta, pospite sitno sjeckanim peršinom i dodatno začinite po potrebi. Poslužite uz tostirani kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. studeni 2024 08:49