Za četiri osobe trebat će vam:
800 g ananasa
150 g grožđica
150 g glatkog brašna
100 g šećera u prahu
100 g maslaca
1 jaje
200 g šećera kristal
30 ml vrhnja za kuhanje
300 g svježe aronije
1 naranča
1 žlica meda
Priprema:
Očišćeni ananas narežite na kriške i malo ga pržite brenerom. Od šećera i vode skuhajte sirup, dodajte ananas te ga malo glazirajte da omekša i dobije sjaj. Zamijesite prhko tijesto od hladnog maslaca, brašna, jaja i šećera u prahu te u tijesto dodajte nasjeckane grožđice. Tijesto pecite pola sata na 180 °C, a kad se ohladi, izmiksajte ga u crumble i koristite kao podlogu za ananas. U tavi rastopite šećer u karamel, zalijte vrhnjem za kuhanje i kuhajte dok ne dobijete lijepu gustoću umaka. Aroniju izmiksajte sa šećerom, očišćenom narančom, medom i malo vode, propasirajte da ne bude sitnih koštica i stavite u zamrzivač da se zamrzne. Poslužite je s ostatkom deserta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....