200 g maslaca
100 g šećera u prahu
250 g glatkog brašna
50 g gustina
1 jaje
1 žlica kiselog vrhnja
1 vanilin šećer
korica 1 limuna
Prvo miksajte maslac sa šećerom u prahu, a potom dodajte jaje, ribanu koricu pola limuna, kiselo vrhnje, vanilin šećer, brašno i gustin pa sve dobro izmiješajte kako biste dobili homogenu smjesu. Zamijesite tijesto i zamotajte ga u prozirnu foliju te pustite da se odmara u hladnjaku oko sat. Nakon toga razvaljajte tijesto na željenu debljinu i kalupom oblikujte keksiće. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 175°C oko 10,15 minuta, ovisno o jačini pećnice. Ukrasiti ih možete po želji, Ana Grgić je koristila Ticino masu i royal icing. Ako ćete royal icing raditi sami, jednostavno ga možete prirediti tako što ćete bjelanjak lagano izmiješati i postepeno dodavati 120 g šećera u prahu. Na kraju smjesi dodajte i nekoliko kapi limuna. Oblike možete iscrtavati čajnom žličicom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....