*normative prilagodite veličini protvana u kojemu ćete pripremati gibanicu
Trebat će vam:
goveđi rep i vrat ličke buše povrće za juhu luk mišancija medvjeđi luk kopriva bešamel mlinci |
Priprema:
Staviti goveđi rep i vrat (lička buša) kuhati s povrćem da bi se dobio jaki temeljac. Kuhati dok se meso ne omekša odnosno ne počne se odvajati od kosti. Ohladiti te skinuti meso i sa vilicom ga „izgrecati“. Izrezati luk na sitno, te ga prodinstati, dodati meso te dodatno dinstati podlijevajući temeljcem oko 20 minuta. Ne smije biti previše vodeno na kraju. Mišanciju, medvjeđi luk i koprivu kratko blanširati u vrućoj vodi. Ocijediti i istisnuti višak vode, te narezati na sitno. Mlince potopiti u vruću vodu da malo omekšaju. Gibanicu slagati tako da u dublji protvan prvo stavimo bešamel, zatim mlince, pa meso, pa politi bešamelom, zatim stavljamo mlince, pa bešamel, pa mišanciju, pa mlince. Postupak ponavljati dok ne potrošimo mlince (gornji sloj su uvijek mlinci), te politi s bešamelom. Staviti peći na 160 stupnjeva oko 60 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....