KREM JUHA OD POVRĆA
Trebat će vam:
2 mrkve
1 komad korijena celera
1 luk
3 režnja češnjaka
sol
maslinovo ulje
Priprema:
Povrće očistite i nasjeckajte. Stavite u posudu za pečenje, poprskajte maslinovim uljem, posolite i pecite 40-ak minuta. Prebacite u blender, dodajte vode ili temeljca, blendajte kako biste dobili juhu i spremite u staklenku.
TUNA SENDVIČ
Trebat će vam:
1 manja konzerva tune
1 žlica majoneze
1 žlica grčkog jogurta
1 žličica senfa
1 žličica kapara
1 žlica limunova soka
2-3 kisela krastavca
1 jaje
sol i papar
Priprema:
Pomiješajte tunu, majonezu, grčki jogurt, limunov sok, senf, kapare, sitno sjeckane krastavce, sol i papar. Dodajte i jedno kuhano jaje koje ste naribali. Trebali biste dobiti grublji, ali kremasti namaz. Kruh tostirajte na tavi na malo maslinova ulja dok ne postane hrskav i dobije boju. Premažite ga dobivenim namazom, preklopite drugim kruhom i poslužite uz svježu rajčicu.
DATULJE U ČOKOLADI
Trebat će vam:
10-ak datulja
10-ak lješnjaka
50 g čokolade
1 žličica kokosova ulja
cvijet soli
Priprema:
Datulje prepolovite i u svaku stavite pečeni lješnjak. Umočite u čokoladu koju ste otopili s kokosovim uljem (na pari ili u mikrovalnoj). Stavite u hladnjak da se malo stisne. Posolite i držite u hladnjaku do posluživanja.
Savjet!
Ako imate više vremena za pripremu, u datulje možete ubaciti i pola žličice maslaca od lješnjaka. U tom slučaju odmah napravite dvostruku količinu, teško da ćete se uspjeti zaustaviti na samo nekoliko komada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....