Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 80 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g tjestenine
- 4 neoguljene cikle
- 4 neoguljena režnja češnjaka
- maslinovo ulje
- prstohvat soli
- papar
- žličica naribane limunove korice
- sok jednog limuna
- 50 očišćenih oraha
- 4 žlice parmezana
- kriška feta sira
Priprema
1. korak
Pećnicu ugrijte na 200°C. Dobro operite i osušite ciklu. Na sredinu otrgnute aluminijske folije stavljajte jednu ciklu, režanj češnjaka i poprskajte maslinovim uljem. Dobro stegnite zamotuljke da u njih ne ulazi zrak. Poslažite ih na pleh i pecite 60 minuta. Izvadite pleh iz pećnice, pustite da se malo ohladi pa odmotajte aluminijsku foliju.
2. korak
Ogulite ciklu i češnjak. Na tavici lagano prepržite orahe. Skuhajte tjesteninu, procijedite je i sačuvajte vodu u kojoj se kuhala. Ciklu, češnjak, parmezan i orahe ubacite u mikser. Dodajte malo maslinova ulja, sol, papar, sok i koricu limuna. Dobro izmiksajte. Ako treba, umak dodatno posolite. Ako je umak pregust, dodajte vode koja je ostala od kuhanja tjestenine. Kuhanu, još toplu tjesteninu pokapajte dobivenim umakom i prije posluživanja pospite drobljenim feta sirom te ukrasite listićima peršina i kopra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....