Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 20 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 500 g fusilla ili neke druge tjestenine
- 1 glavica luka
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice maslinova ulja
- 4 velike rajčice
- 2 konzerve tunjevine iz salamure
- 0,5 dcl bijelog vina
- sol l papar
- sjeckani listići svježeg bosiljka
- timijana
Priprema
1. korak
Nasjeckajte luk i češnjak. Na maslinovu ulju pirjajte luk dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, pa kad zamiriše, nakon par sekundi, maknite s vatre. Rajčicama ogulite koru i narežite ih na komadiće, pa ih stavite na luk i pirjajte dok ne se ne počnu raspadati.
2. korak
Dodajte tunjevinu iz konzerve, zalijte vinom i prijajte dok alkohol ne ispari. Posolite, popaprite, začinite sjeckanim listićima bosiljka i timijana. Skuhajte tjesteninu u slanoj vodi, procijedite je pa poslužite s umakom.Pospite sve sjeckanim peršinovim listom i parmezanom.
3. korak
Savjet: Ako ne možete nabaviti tunjevinu u salamuri, uzmite onu u ulju ili još bolje svježu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....