Fritaja s prokulicama, tikvicama, pancetom i sirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 20 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 4 tanke fete pancete (narezane na ploškice)
  • 1 manja glavica luka, sitno narezanog
  • 15- ak prokulica
  • 1 tikvica
  • 8 jaja
  • 0,5 dcl mlijeka
  • 10 dag tvrdog kravljeg sira, ribanog
  • sol, papar

Priprema

1. korak

Prokulice skuhajte u kipućoj slanoj vodi. Kad malo omekšaju procijedite ih u hladnoj vodi i prepolovite. Ta tavici popržite pancetu, a kad dobije boju izvadite je i stavite po strani na kuhinjski papir.

2. korak

Na ostatku masnoće (ako je potrebno dodajte još malo ulja) propirjajte luk, a kad omekša dodajte tikvice te nakon nekoliko minuta prženu pancetu.

3. korak

Jaja izmutite u zdjeli sa strane pa dodajte mlijeko, sol i papar, ribani sir. Prelijte po

povrću pa pecite na srednje jakoj vatri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. studeni 2024 09:12