Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 35 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 200-300 g kozica
- 1/2 kg mišance, divljeg zelja ili mladog špinata
- 4 mlade kapulice
- 2 vezice šparoga
- 4 tortilje
- 5-6 jaja
- 0,5 dcl maslinova ulja
- sol i papar
Priprema
1. korak
Kozice ili škampe očistite, meso iz repova stavite sa strane, a od glave i ljuski napravite temeljac (skuhajte u malo vode, procijedite i sačuvajte sa strane). Mladu kapulicu narežite na sitno pa malo pirjajtena maslinovu ulju u dubljoj tavi. Dodajte
repiće kozica (škampe) meke dijelove divljih šparoga i opranu mišancu. Držite na vatri miješajući dok se sve nije proželo, pa dodajte prethodno stučena (zamućena)
i posoljena jaja.
2. korak
Miješajući ispecite kajganu, popaprite i posolite po guštu pa stavite ravnomjerno na četiri tortilje. Zamotajte u “palačinku” pa stisnite (vežite konopčićem ili pričvrstite čačkalicom ili ražnjićem) i pustite da odstoji pet minuta. Rolane tortilje potom narežite na manje komade. Tortilje, možete lagano popeći na tavi s malo ulja da dobiju rumenu boju i koricu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....