S menija slavnih

Frank Sinatra obožavao je ovu tjesteninu, a gotova je već za 15 minuta

Osim što je brzo gotova, ovako pripremljena tjestenina u originalnom receptu zahtjeva samo tri sastojka!

Prije nego što se odreknete ugljikohidrata u sklopu proljetnog detoksa ili dijete, trebali biste se počastiti jednim dobrim tanjurom pašte. Ovoga puta preporučujemo vam jedan klasik - poznati recept za fettuccine glazbene i glumačke legende Franka Sinatre. Izvorno je objavljeno u kuharici Barbare Marx, udane Sinatra, pod naslovom "The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank, and Friends". Uz jela slavnih osoba poput holivudskih ikona Katharine Hepburn ili, primjerice, Kirka Douglasa, je i ova kremasta tjestenina, koja je sve što možete poželjeti kad vam se jede dobar comfort food.

image

Frank i Barbara Sinatra

Keystone Pictures/Zuma Press/Profimedia/Keystone Pictures/zuma Press/profimedia

Inače, "The Sinatra Celebrity Cookbook: Barbara, Frank & Friends" Sinatrine supruge još se uvijek može nabaviti na Walmartu, Amazonu ili eBayu te u njoj možete pronaći još zanimljivih recepata američkog pjevača i glumca koji je bio utjelovljenje američkog "showmana".

A govoreći o tjestenini koju je obožavao Frank Sinatra, znalci talijanske kuhinje prepoznat će klasik ove kuhinje poznatiji pod nazivom Fettuccine Alfredo, koji se u Italiji popularno naziva i fettuccine al burro. Jednostavno je to jelo od sastojaka koje zasigurno već imate kod kuće. Jedino čega vam ne smije manjkati su maslac i parmezan, u ovom slučaju pravi talijanski Parmigiano Reggiano.

A kako je dobilo ime? Alfredo di Lelio ovu je tjesteninu početkom prošlog stoljeća predstavio u svom restoranu "Alfredo" u Rimu. Sastavni dio ovog jela bio je i obred njegove pripreme uz stol. Legenda kaže da je Alfredo osmislio ovo jelo 1907. ili 1908. godine kako bi nakon poroda natjerao svoju ženu Ines da jede. Kako bi tjestenina bila još ukusnija, dodao je tri puta više maslaca nego inače, pa je jelo prvo nazvao "fettuccine al triplo burro".

Fettuccine à la Sinatra

Za 3 ili 4 obroka

Sastojci:

  • 500 g fettuccina
  • 55 g maslaca
  • 120 ml vrhnja za šlag (može i bez toga)
  • 50 g svježe sitno ribanog parmezana, plus 2 žlice za posipanje
  • sol
image

Fetuccini Alfredo ili kako ih je obožavao Frank Sinatra

Dudaeva/Getty Images/istockphoto

Priprema:

Fettuccine kuhati dok ne budu al dente. Ocijediti tjesteninu (vodu nemojte baciti, koristite je za podlijevanje umaka).

Dok se tjestenina kuha, napraviti umak - u loncu na laganoj vatri otopiti maslac. Potom ga ukloniti s vatre i u njega umiješati sir (i vrhnje, po želji) i po potrebi podlijevati. Vratiti na vatru i dobro miješati dok se sir topi, začiniti sa soli (i paprom, po želji). Paziti da umak ne izgori.

U umak dodati ocijeđenu tjesteninu i ostaviti poklopljeno nekoliko minuta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 09:29