Francuski goveđi gulaš
Trebat će vam:
700 g govedine (kockice)
2 žlice brašna
2 mrkve (na kolutiće)
1 luk (sjeckani)
2 češnja češnjaka
200 g šampinjona
150 g slanine
2 šalice crnog vina
1 šalica goveđeg temeljca
lovor, timijan, sol, papar
maslac ili ulje
Priprema:
Govedinu posolite, popaprite i pospite brašnom, a zatim je kratko zapecite u vrućem loncu ili tavi dok ne dobije lijepu zlatno-smeđu boju sa svih strana. Na istoj masnoći prepržite slaninu dok ne postane hrskava, a zatim dodajte luk i mrkvu i pirjajte dok luk ne postane staklast, a mrkva lagano ne omekša. Dodajte češnjak i gljive te kratko popržite da se razvije aroma. Vratite meso u lonac, podlijte crnim vinom i goveđim temeljcem, dodajte lovor, timijan i začinite po želji solju i paprom. Pustite da gulaš polako krčka na laganoj vatri oko dva sata, povremeno promiješajte i po potrebi podlijte dodatnim temeljcem ili vinom. Kada je meso mekano i sočno, uklonite lovor i poslužite uz kremasti pire krumpir, preliven ukusnim umakom iz lonca.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....