SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Luk u tempuri i sardine

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

120 g brašna
200 g ledene vode
prstohvat soli
2 stručka mladog luka
2 konzerve sardina u povrću

Petar Santini

Miješajte brašno i ledenu vodu dok se ne stvori rijetka, ali povezana smjesa nalik onoj za palačinke. Operite mladi luk i odvojite zeleni od bijelog dijela. Bijeli dio kratko blanširajte pa uronite u ledenu vodu kako bi se zaustavilo kuhanje. Potom luk potopite u tijesto i odmah ga bacite u duboko vrelo ulje te pržite. Stavite ga na papirnati ubrus. U tanjure rasporedite sardine, preko njih stavite malo rukole ili izdanaka graška, a na vrh luk u tempuri. Poslužite uz prženi ili svježi kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:35