SARDINE

FINA JELA IZ LIMENE KUTIJE: Juha od sardina

 Petar Santini
Mario Bobanović, chef zagrebačkog restorana Baribieri’s, demonstrirao nam je kako od konzervirane ribe pripremiti pravu malu gozbu!

100 g sardina
1 glavica luka
30 g mrkve
20 g krumpira
riblji temeljac
sol i papar
20 g maslaca
100 ml vrhnja za kuhanje

Petar Santini

Nasjeckajte luk i mrkvu. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Povrće pirjajte na maslacu dok ne omekša. Podlijte temeljcem i kuhajte 45 minuta. Potom usitnite štapnim mikserom i procijedite kroz fino sito tako da odstranite grudice i veće dijelove. Dodajte vrhnje za kuhanje, neka provre pa poslužite. Juhu možete poslužiti uz bruschettu koju ste natrljali s malo češnjaka, pokapali maslinovim uljem, dodali cherry rajčice, sardine i narezane crne masline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. studeni 2024 21:07