Filetirane srdele ‘pod limun’ s motarom i pomama

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 180 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 12 velikih srdela
  • 1 dcl svježe cijeđenog limunovog soka
  • 20 dag ukiseljenog motara (matara, petrovca)
  • 2 veće zrele rajčice
  • 1 žlica maslinova ulja
  • morska sol i (po volji) malo čilija

Priprema

1. korak

Svježe ubrani motar dobro operite u moru, nasjeckajte pa zalijte vinskim octom i pustite da preko noći odstoji u hladnjaku. Filet (očišćene) srdele složite u pliticu (ne smije biti metalna!) pa prelijte limunovim sokom i pustite da odstoji barem nekoliko sati u hladnjaku.

2. korak

Začinite maslinovim uljem, solju pa služite sa prepečenim kruhom, nasjeckanom rajčicom kojoj ste prethodno ogulili kožicu i ukiseljenim motarom.

Pripremio: Zlatko Gall

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 08:11