Osim visokim temperaturama, tjedan započinjemo jednostavnom ljetnom juhom od jogurta i krastavaca, koja će biti odlično osvježenje, a istovremeno će vas zasititi. Nastavljamo pečenom fetom s rajčicama, a zatim u srijedu radimo rolane patlidžane sa sirom. Dan kasnije radimo brzu tjesteninu s ricottom i gljivama, a zatim je na redu riblja juha s kozicama. Vikend smo rezervirali za lagana jela iz jednog lonca pa tako radimo povrtno ljetno varivo i punjene paprike iz pećnice.
PONEDJELJAK
Ako tražite inspiraciju za ručak i želite da vas jelo istovremeno ohladi i zasiti, dobra ideja uvijek će biti hladne juhe. Ovog puta radimo je s jogurtom i krastavcima, dodajemo i orahe i kopar, a po želji, poslužiti je možete samostalno ili uz tostirani kruh.
LJETNA JUHA OD JOGURTA I KRASTAVACA
UTORAK
Pečena feta s rajčicama bit će dobra opcija ako vam na ovim visokim temperaturama nije problem upaliti pećnicu. Ispecite, pomiješajte, dodajte tjesteninu i poslužite, ništa jednostavnije!
PEČENA FETA S RAJČICAMA I TJESTENINA
SRIJEDA
Onima koji vole parmigianu i općenito jela s patlidžanom, posebno bi se mogla svidjeti ideja rolica sa sirom i bademima. Napravite smjesu, njome premažite dugačke tanke ploške patlidžana pa sve zajedno zapecite i poslužite samostalno ili uz prilog po želji
ČETVRTAK
Tjestenina je spas za duge ljetne dane pa je tako ovog tjedna, osim s rajčicama i fetom, radimo i s jednostavnim umakom od ricotte i gljiva. Kremasta i ukusna, više je nego dobar odabir kada vam se jede nešto brzo, ali zasitno.
TJESTENINA S RICOTTOM I GLJIVAMA
PETAK
Klasičnu ribu iz pećnice ili tave ovog petka mijenjamo s kozicama od kojih radimo juhu. Dobro će se složiti s rajčicom, a dodajemo i losos te romb, kako bi bila još bogatija. Dok se juha kuha, stari kruh možete narezati na ploške, premazati ga maslinovim uljem, zapeći pa natrljati češnjakom.
SUBOTA
Vikend je vrijeme za odmor pa subotom i nedjeljom ljeti najviše volimo skuhati lonac bogatog variva i u njemu uživati cijeli ili čak dva dana. Patlidžan, tikvica, paprika i rajčica samo su dio onoga što u lonac možete ubaciti, a u slučaju da varivo ipak ne možete zamisliti bez mesnog dodatka, razmislite da mu dodate i komadiće piletine.
NEDJELJA
Kao poslasticu na kraju tjedna ovog puta radimo punjene paprike. Ipak, preskačemo stajanje za štednjakom i sve zajedno ubacujemo u pećnicu te poslužujemo uz kremasti pire krumpir ili jednostavno dobru focacciu ili kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....