ŠTO KUHATI OVAJ TJEDAN?

Favoriti s ovotjednog menija su juha od krastavaca, dvije pašte, povrtno varivo i punjene paprike

 Aamulya/Getty Images/istockphoto
Radimo i rolice od patlidžana sa sirom i riblju juhu s kozicama - jednostavno, brzo gotovo i lagano

Osim visokim temperaturama, tjedan započinjemo jednostavnom ljetnom juhom od jogurta i krastavaca, koja će biti odlično osvježenje, a istovremeno će vas zasititi. Nastavljamo pečenom fetom s rajčicama, a zatim u srijedu radimo rolane patlidžane sa sirom. Dan kasnije radimo brzu tjesteninu s ricottom i gljivama, a zatim je na redu riblja juha s kozicama. Vikend smo rezervirali za lagana jela iz jednog lonca pa tako radimo povrtno ljetno varivo i punjene paprike iz pećnice.

PONEDJELJAK

Ako tražite inspiraciju za ručak i želite da vas jelo istovremeno ohladi i zasiti, dobra ideja uvijek će biti hladne juhe. Ovog puta radimo je s jogurtom i krastavcima, dodajemo i orahe i kopar, a po želji, poslužiti je možete samostalno ili uz tostirani kruh.

LJETNA JUHA OD JOGURTA I KRASTAVACA

image
Voltan1/Getty Images/istockphoto

UTORAK

Pečena feta s rajčicama bit će dobra opcija ako vam na ovim visokim temperaturama nije problem upaliti pećnicu. Ispecite, pomiješajte, dodajte tjesteninu i poslužite, ništa jednostavnije!

PEČENA FETA S RAJČICAMA I TJESTENINA

image
Geshas/Getty Images/istockphoto

SRIJEDA

Onima koji vole parmigianu i općenito jela s patlidžanom, posebno bi se mogla svidjeti ideja rolica sa sirom i bademima. Napravite smjesu, njome premažite dugačke tanke ploške patlidžana pa sve zajedno zapecite i poslužite samostalno ili uz prilog po želji

ROLANI PATLIDŽAN SA SIROM

image
Tatiana Volgutova/Getty Images/istockphoto

ČETVRTAK

Tjestenina je spas za duge ljetne dane pa je tako ovog tjedna, osim s rajčicama i fetom, radimo i s jednostavnim umakom od ricotte i gljiva. Kremasta i ukusna, više je nego dobar odabir kada vam se jede nešto brzo, ali zasitno.

TJESTENINA S RICOTTOM I GLJIVAMA

image
Jackmalipan/Getty Images/istockphoto

PETAK

Klasičnu ribu iz pećnice ili tave ovog petka mijenjamo s kozicama od kojih radimo juhu. Dobro će se složiti s rajčicom, a dodajemo i losos te romb, kako bi bila još bogatija. Dok se juha kuha, stari kruh možete narezati na ploške, premazati ga maslinovim uljem, zapeći pa natrljati češnjakom.

RIBLJA JUHA S KOZICAMA

image
Gbh007/Getty Images/istockphoto

SUBOTA

Vikend je vrijeme za odmor pa subotom i nedjeljom ljeti najviše volimo skuhati lonac bogatog variva i u njemu uživati cijeli ili čak dva dana. Patlidžan, tikvica, paprika i rajčica samo su dio onoga što u lonac možete ubaciti, a u slučaju da varivo ipak ne možete zamisliti bez mesnog dodatka, razmislite da mu dodate i komadiće piletine.

POVRTNO LJETNO VARIVO

image
Aamulya/Getty Images/istockphoto

NEDJELJA

Kao poslasticu na kraju tjedna ovog puta radimo punjene paprike. Ipak, preskačemo stajanje za štednjakom i sve zajedno ubacujemo u pećnicu te poslužujemo uz kremasti pire krumpir ili jednostavno dobru focacciu ili kruh.

PUNJENE PAPRIKE IZ PEĆNICE

image
Minadezhda/Getty Images/istockphoto
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 13:33