Puno okusa

Evo kako pripremiti hrskavu junetinu iz woka s povrćem i umakom od naranče

Ilustracija

 From_my_point_of_view/Getty Images
Ako volite azijsku kuhinju, tada bi vam se moglo svidjeti i ovo jelo - brzo je gotovo, a jako ukusno

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4

Trebat će vam:

3 žlice ulja
500 g mljevene junetine
2 žlice kukuruznog škroba
prstohvat soli i papra
1 crvena paprika
1 veliki luk
korica pola naranče
120 ml svježe cijeđenog soka od naranče
5 žlica umaka od soje
2 režnja češnjaka
1 žličica rižinog octa
1 žličica đumbira u prahu
kuhana riža
usitnjeni mladi luk

Priprema:

Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi na jakoj vatri.

Junetinu pospite s malo kukuruznog škroba te solju i paprom pa dobro promiješajte.

Kad se ulje zagrije, ubacite junetinu i pržite dok ne postane hrskava. Nakon što je junetina pečena, izvadite je iz tave i prebacite u zdjelu obloženu kuhinjskim papirom da upije višak masnoće.

U woku bi trebalo ostati još malo ulja. Smanjite vatru na srednje jaku i dodajte narezanu crvenu papriku i luk te ih pržite 2-3 minute da povrće bude vruće, ali još hrskavo.

Dok se paprika i luk peku, pomiješajte narančinu koricu i sok, sojin umak, šećer, češnjak, rižin ocat i đumbir te stavite sa strane. Sadržaj tave prelijte umakom od naranče.

Pojačajte vatru i pustite da zavrije te pirjajte minutu, a zatim ponovno dodajte junetinu. Promiješajte i kratko zagrijavajte. Ako vam umak izgleda previše rijetko, možete umiješati malo u vodi rastopljenog kukuruznog škroba.

Kada se umak zgusne, poslužite s kuhanom rižom i prema želji ukrasite usitnjenim mladim lukom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. studeni 2024 20:48