FRU CHEF

Evo kako i u vlastitoj kuhinji možete napraviti voćnu kožu od jabuke i šumskog voća

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Za pripremu će vam trebati svega tri sastojka - jabuke, šumsko voće i voda

Trebat će vam:

2 kg jabuka
1 kg šumskog voća
100 ml vode

Priprema:

Očistite jabuke od srčike, usitnite ih i stavite u lonac, poklopite i stavite kuhati. Poželjno je dodati vode na dno lonca dok jabuke ne otpuste sok da ne bi zagorjele. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju, a zatim dodajte šumsko voće. Miješajte i kuhajte najmanje sat vremena, odnosno dok sva voda ne ispari i smjesa ne postane gusta. Izmiksajte voće štapnim mikserom i namažite smjesu na silikonske podloške. Sušite u dehidratoru od 10 do 12 sati na temperaturi od 50 °C. Možete je izrezati na trakice, omotati papirom za pečenje i spremiti u staklenu ili plastičnu posudu te tako čuvati mjesecima. Savjet: Ovo je recept za kožu bez dodanih šećera koja je zato tvrđa i žilavija. Ako vam se to ne sviđa, možete dodati med ili šećer u procesu kuhanja i koža će biti mekša. Prije stavljanja na sušenje također možete posuti kokosom, zobenim pahuljicama ili orašastim plodovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. svibanj 2024 17:15