Trebat će vam:
2 kg jabuka
1 kg šumskog voća
100 ml vode
Priprema:
Očistite jabuke od srčike, usitnite ih i stavite u lonac, poklopite i stavite kuhati. Poželjno je dodati vode na dno lonca dok jabuke ne otpuste sok da ne bi zagorjele. Kuhajte dok jabuke ne omekšaju, a zatim dodajte šumsko voće. Miješajte i kuhajte najmanje sat vremena, odnosno dok sva voda ne ispari i smjesa ne postane gusta. Izmiksajte voće štapnim mikserom i namažite smjesu na silikonske podloške. Sušite u dehidratoru od 10 do 12 sati na temperaturi od 50 °C. Možete je izrezati na trakice, omotati papirom za pečenje i spremiti u staklenu ili plastičnu posudu te tako čuvati mjesecima. Savjet: Ovo je recept za kožu bez dodanih šećera koja je zato tvrđa i žilavija. Ako vam se to ne sviđa, možete dodati med ili šećer u procesu kuhanja i koža će biti mekša. Prije stavljanja na sušenje također možete posuti kokosom, zobenim pahuljicama ili orašastim plodovima.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....