Sezonu mandarina jedva smo dočekali iz dva razloga. Prvi je zato što nadmašuju svaku drugu grickalicu ili slatkiš kada se navečer zavalimo na kauč ispred televizora, a drugi su sočni biskvit kolači u koje ih ubacujemo kada se vikendom ili usred radnog tjedna zaželimo slatkog. Upravo ova dva, recepte za koje vam ostavljamo u nastavku, idealni su za pripremu nakon ručka.
Smjesa je brzo gotova, a na kraju je dovoljno samo sve ubaciti u pećnicu, strpljivo pričekati da poprimi boju pa poslužiti još toplo. U slučaju da ste još uvijek u ljetnom raspoloženju, toplom biskvitu možete dodati i kuglicu sladoleda, a dobra opcija bit će i žlica tučenog vrhnja, aromatiziranog mascarpone ili drugog sira po želji. I u manje od sat vremena slastica koju će vrlo vjerojatno svi nahvaliti već je gotova. Recepte potražite u nastavku.
PREOKRENUTE TORTICE S MANDARINOM
Najbolja stvar kod ovih tortica, za koje vam ne treba ništa drugo već običan kalup za muffine, jest to da, kada se preokrenu, gornji dio pečenjem poprimi tanku koricu i postane hrskav, a donji se lagano karamelizira. Aroma timijana samo je dodatan plus (koji možete preskočiti ako vam nije pri ruci, ali toplo savjetujemo da isprobate i ovu varijantu), a super je i to što je cijeli desert gotov u 40-ak minuta. Idealno za lijenu jesensku nedjelju!
KOLAČ IZ KALUPA ZA KRUH
I u ovom smo kolaču spojili mandarinu i tonku, jer zašto mijenjati nešto što tako dobro funkcionira, ali u nedostatku ovog aromatičnog dodatka, uvijek možete koristiti samo vaniliju ili drugi začin po želji. Baš kao i tortice, cijela stvar je prilično jednostavna i brzinski gotova pa, dok je ovaj sočan biskvit u pećnici, vi možete skuhati kavu ili čaj, pospremiti suđe i brže nego što ste mislili uživati u sočnom kolaču.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....