Đuveč od mahuna i graška

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 2-4

Sastojci

  • 200 g luka
  • 300 g paprike
  • 4 žlice maslinovog ulja
  • 1 žličica mljevene paprike
  • 300 g pelata
  • 300 g mahuna
  • 300 g graška
  • 100 g riže
  • peršin
  • sol i papar
  • 30 dkg junetine

Priprema

1. korak

Luk, papriku i meso izrežite na kockice i u vatrostalnoj posudi propirjajte na ulju dok sve ne omekša.

2. korak

Dodajte crvenu papriku u prahu, rajčice narezane na kockice, mahune, grašak, rižu, peršin, sol, papar i sve dobro promiješajte.

3. korak

Sve zalijte s oko 400 ml vode. Posudu prekrijte folijom i pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C, 30-40 minuta. Po želji, na vrh naribajte sir.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 08:50