snima: Maja Danica Pečanić
recept: Gansci Frisch
Ovo je jedan od najfinijih tartova. Radi se od prhkog tijesta, lemon curdA (kreme od limuna) i voća u ovom slučaju malina, ali predlažemo da iskoristite divne jagode kojih su sad tržnice i više nego pune.
Stiže recept:
• 240 g glatkog brašna
• Četvrtina čajne žlice soli
• 70 g šećera u prahu
• 140 g maslaca, hladnog narezanog na kockice
• 1 jaje
•250 g kreme od limuna (Lemon Curd)
• 250 g malina
• Malo šećera u prahu za posipati
Za tijesto pomiješajte brašno, sol i šećer u prahu. Zatim dodajte kockice maslaca i razrađujte prstima ili u mikseru dok ne dobijete teksturu mrvica. Razmutite 1 jaje i dodajte ga u smjesu te miješajte dok ne dobijete tijesto. Tijesto omotajte plastičnom folijom i ostavite u hladnjaku 1 sat. Nakon što je tijesto odstajalo, razvaljajte ga na par milimetara debljine i stavite u maslacem namašćen kalup za pite (promjera 26 cm). Tijesto u kalupu ostavite još da odstoji u hladnjaku 15-ak minuta, a zatim ga pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 20 minuta, odnosno dok ne dobije zlatno smeđu boju. Kad se tijesto malo ohladilo napunite ga kremom od limuna te ostavite da malo odstoji u hladnjaku, a zatim na kremu složite maline i sve zajedno posipajte šećerom u prahu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....