CHEFOVSKI RECEPT

Domaći kruh sa začinskim biljem, skutom i mini rajčicama po receptu Ane Grgić

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Glavna chefica zagrebačke Esplanade, u kojoj krunu princeze nosi četveromjesečna Vita, predstavila nam je svoj uskrsni meni

1 kg glatkog brašna
40 g kvasca
25 g soli
35 g začinsko bilje (ružmarin i timijan)
750 ml vode
5 g šećera
100 ml maslinova ulja

Kvasac pomiješajte sa šećerom u 200 ml mlake vode. Ostavite na toplom 10 minuta. Brašno, sol i začinsko bilje pomiješajte i dodajte vodu i kvasac. Povežite sve sastojke i dodatno ga miksajte u mikseru. Napravljeno tijesto ostavite da odmori pola sata, zatim ga premijesite i ostavite da ostane odmarati još sat. Tijesto prebacite u pleh za pečenje, ostavite da odmori još 10 minuta, zatim ga prelijte maslinovim uljem. Prstima pređite preko tijesta da dobijete mjehuriće na tijestu. Tijesto pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°C 20 minuta. Kad je kruh gotov, izvadite ga na rešetku da se hladi. Nemojte ga prekrivati, a po želji posložite mini rajčice, šparoge, kravlju skutu i listiće bosiljka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
01. svibanj 2024 11:57