![29938657](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/18/k_29938657_640.jpg)
Trebat će vam:
3 kg rajčice (volovsko srce ili krumpiraš) 200 g svježe crvene ili rog paprike* 150 g crvenog luka* 100 g jabuka* 90 g smeđeg nerafiniranog šećera 50 g aceta balsamica 1/2 jušne žlice senfa 1/2 jušne žlice soli |
* gramaža očišćenih i oguljenih namirnica
![Zagreb,250816.
Nastasja Petric kuha zdravu hranu za buduce mame i djecu.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/9/5/11/petric-nastasja13-260816.jpg)
Priprema:
Sve sastojke narežite na veće komade i zajedno s preostalim suhim namirnicama dodajte u veći lonac. Kuhajte na srednje jakoj vatri 2-3 sata, povremeno miješajući i pazeći da se ne zalijepi za dno. Nakon otprilike dva sata štapnim mikserom usitnite smjesu i ostavite da se kuha na laganoj vatri još pola sata, odnosno do željene gustoće kečapa (i dalje miješajući). Kada je gotov, treba ga propasirati i uliti u sterilizirane boce. Čuva se na hladnome mjestu ili u hladnjaku.
Isprobajte i mini pizze s tikvicama, juhu od rajčice i polpete od kus kusa!