FINGER FOOD

Dolazi vam ekipa? Nema problema, napravite ove brzinske pečene smokve s kozjim sirom

 Berislava Picek/Cropix
Slavica Šagolj s nama je podijelila ideju i recept za brzi zalogaj koji možete napraviti kada vam na vrata pokucaju iznenadni gosti

Trebat će vam:

8 - 10 ljubičastih smokvi

200 g mekanog kozjeg sira

1 šaka usitnjenih lješnjaka

sol i papar

1 žlica usitnjenog svježeg origana

2 - 3 žlice meda

maslinovo ulje

Priprema:

Keramičku posudu za pečenje lagano premažite maslinovim uljem. Smokve oštrim nožem zarežite u obliku slova X. Rukom malo oslobodite sredinu smokve i žličicom u nju utisnite kozji sir. Učinite to sa svim smokvama. Po siru rasporedite usitnjene lješnjake i usitnjeni origano, zatim malo posolite i popaprite. Na kraju svaku smokvu začinite medom. Posudu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu te pecite pet minuta na 180°C. Bitno je da se sastojci zagriju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 17:49