![36190781](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2025/02/07/k_36190781_640.jpg)
Sastojci:
2 veća luka 2 rajčice 100 g mesnatog špeka pola šalice riže peršinov list menta timijan sol papar maslinovo ulje krušne mrvice parmezan |
![Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2016/8/31/15/povrce_punjeno8-170714.jpg)
Luku odrežite gornji dio, manje od polovice, tako da dobijete poklopac. Stavite ga peći u pećnicu na 180-200 stupnjeva oko 1 sat. Rajčici isto odrežite gornji dio pa je također stavite peći zajedno s lukom. Kada je povrće omekšalo, izdubite unutrašnjost i luka i rajčice. U jednoj tavici popecite malo luk na maslinovu ulju pa mu dodajte nasjeckani špek. Pečenim lukom i špekom napunite izdubljene glavice luka pa pospite odozgo parmezanom pomiješanim s krušnim mrvicama. Stavite i koju grančicu timijana pa poklopite odrezanim poklopcem od luka. Izdubljenu rajčicu pomiješajte s kuhanom rižom, začinite solju, paprom i peršinovim listom pa napunite izdubljene rajčice. Vratite punjeno povrće u pećnicu da se sve zapeče.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....