Hrskavu slanu karamelu u redakciju je jedan dan donijela naša kolegica Lidija Lončarić, koja ju je spremila kao primjer odličnog jestivog poklona kojim možete razveseliti dežurne ljubitelje slatkiša. Njenu kolumnu o tome kako je ovaj recept nastao i što ju je nadahnulo možete pročitati na poveznici, a u nastavku donosimo recept!
Hrskava slana karamela s oraščićima
270 g bijelog šećera
120 g maslaca
1 žlica cvijeta soli ili krupne morske soli
1 žličica sode bikarbone
1 šaka pistacija
1 šaka badema
1 šaka lješnjaka
1 šaka bučinih golica
Šećer najprije stavite u veću posudu i otopite ga neprestano miješajući. Kada ste dobili karamel, dodajte maslac i pomiješajte kako bi se sve povezalo. Maknite s vatre i dodajte sodu bikarbonu, kratko promiješajte i ubacite sjeckane oraščiće i sjemenke. Promiješajte, prebacite na papir za pečenje koji ste stavili na ravnu, čvrstu podlogu i pospite cvijetom soli. Dodajte još pokoji oraščić. Pustite da se stisne, a zatim razlomite na manje komade.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....