Trebat će vam:
500 g mljevene svinjetine
100 g starog kruha
1 jaje
1 vezica svježeg peršina
1 glavica luka
3 režnja češnjaka
mlijeko
ulje
sol i papar
začini po želji
Priprema:
Kruh nasjeckajte na manje komadiće, stavite u zdjelu i prelijte toplim mlijekom. Koristite količinu mlijeka koja vam je potrebna da prekrije sav kruh. Pustite da stoji kako bi kruh upio svu tekućinu. Na malo ulja pirjajte sitno nasjeckani luk, a kada poprimi boju, dodajte i protisnuti češnjak. Pirjajte još minutu pa maknite s vatre. U posebnoj posudi promiješajte mljeveno meso, dodajte jaje, sitno nasjeckani peršin, sol i papar, ubacite i namočeni kruh te pirjani luk i češnjak. Sve dobro pomiješajte i oblikujte kuglice. Lagano ih spljoštite dlanovima i pecite na malo ulja ili u pećnici na 200 stupnjeva oko 30 minuta. Poslužite uz pire krumpir ili drugi prilog po želji.