100 g bulgura 2 žličice soli 3 žlice maslaca 300 ml vode 200 g piletine 3 žlice maslinova ulja 2 žlice sušenog začinskog bilja prstohvat papra 4 lista zelene salate 2 žute paprike 3 crvene rog paprike 125 g mozzarelle |
U 300 ml kipuće slane vode ubacite bulgur i pustite da se krčka 10 minuta. Kada voda ispari, dodajte maslac i dobro pomiješajte, maknite s vatre i pustite da se ohladi. Piletinu začinite maslinovim uljem i začinskim biljem te pecite u tavi na srednje jakoj vatri. Kada je piletina gotova, pustite da se ohladi pa usitnite. Paprike razrežite, očistite od sjemenki i narežite na trakice. Ponovite postupak sa salatom. Mozzarellu narežite na kockice. U dvije staklenke slažite salatu red po red, počevši s bulgurom. Dodajte paprike, salatu, piletinu, zelenu salatu i na kraju mozzarellu te po želji dodajte malo maslinova ulja i papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....