Priprema: 30 minuta • Pečenje: 20 minuta • Porcije: 4
Trebat će vam:
1 kg mljevenog mesa (samo junetina ili kombinacija junetine i svinjetine)
juneći loj (po potrebi i želji)
sol i papar
masnoća ili kožica slanine za premazivanje rešetke
luk, ajvar, lepinja
Priprema:
U mesnici zamolite mesara da vam samelje meso - dva puta. Po želji i potrebi dodajte loj i dobro izmiješajte s mesom. Začinite ga soli i paprom. Ponovno dobro promijesite smjesu i pustite da stoji 30-ak minuta.
Oblikujte ćevape i pljeskavice.
Rešetku dobro zagrijte pa meso pecite oko 3-5 minuta okrečući ga špatulom ili hvataljkom (nikako ga nemojte probadati vilicom). Za vrijeme pečenja meso povremeno premažite masnoćom.
Poslužite uz lepinju, mladi ili luk sjeckan na kockice, ako imate i domaći ajvar te druge dodatke po želji.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....