SAMONIKLO BILJE

DIVLJE ŠPAROGE: Pita od šparoga i sira

 StockFood
Samoniklo bilje koje je postalo skupa delicija

3 deblje kore za savijaču
50 g maslaca
1 stručak šparoga
100 g topivog sira
100 g krem sira
1 čašica punomasnog kiselog vrhnja
2 jaja
sol i papar
200 ml slatkog vrhnja
pola vezice medvjeđeg luka

StockFood

Malo namastite okrugli kalup promjera 20 cm. Stavite jednu koru, tako da seže preko rubova, pokapajte maslacem, stavite drugu koru, pokapajte maslacem, pa treću koru. Uključite pećnicu na 180 stupnjeva Celzijusovih. U zdjeli pomiješajte jaja, vrhnje, krem sir i nribani topivi sir. Posolite, popaprite. Izlijte smjesu preko tijesta, poslažite šparoga kojima ste odstranili donji, drvenasti dio. Stavite u pećnicu i pecite 35 minuta, odnosno dok kore i nadjev ne dobe zlatnu boju. Pustite da se pita malo ohladi. Istucite čvrsti šlag i dodajte sitno nasjeckani medvjeđi luk. Pitu poslužite sa pjenom od vrhnja i medvjeđeg luka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
17. prosinac 2024 14:02