NEŠTO MALO DRUGAČIJE

DESET PROVJERENO DOBRIH JESENSKIH RECEPATA: Radimo hranu koja grije dušu i tijelo, a puna je boja i okusa!

 CROPIX
Jesen je puna boja, poigrajte se njima i isprobajte nove recepte!

Juha od buče

Zagreb, 041017. 
Tjedni meni Dobre hrane.
Foto: Neja Markicevic / CROPIX
CROPIX

Kesten torta s beze korama

Zagreb, 271017.
Slatka jela od kestena napravila je Slavica Sagolj.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Svinjetina u umaku s kruškama

Marko Miščević

Tart tatine s dunjama

Zagreb, 131017.
Jela od dunje slatka i slana; kompot, svinjsko pecenje, slana pita, punjene dunje i kolac s dunjama. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Punjeni kelj

Zagreb, 170714.
Jela od raznih vrsta povrca. Punjena paprika, punjeni listovi kelja, punjene tikvice, zapecen i punjen luk i rajcica, punjena i zapecena endivija.sva jela pripremila je Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Sekeli gulaš

Sekeli gulaš
Berislava Picek / HANZA MEDIA

Krpice sa zeljem

Berislava Picek / Hanza Media

Rižoto od prosa i bundeve i pečene kobasice s jabukama

Mekana kaša od ječma

Zagreb, 151214.
Meduliceva.
Bio bistro Zrno.
Jela od zitarica.
Foto: Biljana Gaurina / CROPIX
Biljana Gaurina / HANZA MEDIA

Torta od jabuka i oraha

Sisak, 120916.
U selu Bok pored Siska brali smo stare sorte jabuka.
Selo je zasticeno kao nematerijalno dobro i nalazi se na obali rijeke Save.
Uz pomoc mjestana nasli smo i nabrali 4 sorte jabuka, radili smo jabucni ocat i spremali jabuke za zimu.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / Hanza Media

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
22. prosinac 2024 17:34