PONEDJELJKOM LAGANO

Danas za ručak napravite laganu, ali zasitnu salatu s keljom, mladim lukom, fetom i slanutkom

 Veselovaelena/Getty Images/istockphoto
Kako bi vas dodatno zasitila, navedenim sastojcima dodajte i kvinoju, a koristiti možete i proso, heljdu ili ječam

Trebat će vam:

1 limun

1 žlica kiselog vrhnja

pola žličice meda

1 žličica žute gorušice

1 žličica peršina

sol i papar

1 manja konzerva slanutka

185 g kvinoje

pola crvene paprike

3-4 lista kelja

2 mlada luka

100 g fete

Priprema:

Temeljito isperite kvinoju pomoću cjedila, a zatim je skuhajte prema uputama na pakiranju. Pustite da se ohladi. Napravite preljev tako što ćete limunu prvo oguliti koricu, zatim ga prerezati na pola i dodati sok od samo polovice limuna u zdjelu za miješanje. Također u zdjelu dodajte kiselo vrhnje, usitnjenu koricu limuna, med, gorušicu i usitnjeni peršin. Umutite sastojke. Dodajte malo soli i svježe mljevenog papra. Probajte začine i prilagodite po ukusu. Crvenu papriku narežite na kockice, a kelj nasjeckajte. Procijedite i isperite kratko slanutak. Mladi luk sitno narežite. U veliku zdjelu za miješanje dodajte ohlađenu kvinoju, slanutak, kelj, crvenu papriku, mladi luk, preljev i izmrvljenu fetu. Zatim promiješajte da se sjedini. Poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. studeni 2024 03:26