RECEPT DANA

Danas radimo sočan biskvit s jogurtom, smokvama i jednostavnom kremom od sira

 Berislava Picek/Cropix
U slučaju da tražite recept za vikend poslasticu, razmislite o pripremi ovog jednostavnog biskvita s još jednostavnijom kremom

Vikend ne možemo zamisliti bez dobre slastice, a upravo je ovaj prejednostavan kolač dobra opcija ako se brzinski želite zasladiti. Napravite gust i sočan biskvit s jogurtom, cimetom, bademom i vanilijom, a potom ga premažite mascarponeom sa sirnim namazom i ukrasite svježim smokvama.

Za biskvit će vam trebati:

360 g jogurta

100 ml mlaćenice

300 g glatkog brašna

150 g šećera

50 ml ulja

70 ml otopljenog maslaca

2 žličice sode bikarbone

1 žličica cimeta

1 žlica ekstrakta vanilije

prstohvat soli

50 g listića badema

7 svježih smokava narezanih na manje komadiće

Za kremu:

300 g mascarponea

100 g šećera u prahu

100 g sirnog namaza

1 žlica ekstrakta vanilije

Za ukrašavanje:

5 - 7 svježih smokvi

Priprema:

Pripremu započnite miješanjem smjese za biskvit. U veću posudu stavite jogurt, mlaćenicu i šećer te dobro pjenjačom izmiješajte. Zatim dodajte otopljeni maslac i ulje. Promiješajte. Dodajte sodu bikarbonu, cimet, ekstrakt vanilije i prstohvat soli. Sve sjedinite u glatku smjesu. Na kraju uz lagano miješanje dodajte brašno. Posudu za pečenje obložite kuhinjskim papirom. Izlijte smjesu te lagano utisnite svježe smokve narezane na manje dijelove. Po vrhu posipajte listićima badema. Pecite 25 do 30 minuta na 180°C. Pečeni kolač izvadite iz pećnice i pustite da se ohladi.

U međuvremenu pripremite kremu. U posudu stavite mascarpone, sirni namaz, šećer u prahu i ekstrakt vanilije. Lagano miješajte dok smjesa ne postane glatka i svilenkasta. Kremu namažite po biskvitu, ukrasite narezanim svježim smokvama i servirajte.

image
Berislava Picek/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:41