Za podlogu će vam trebati:
150 g integralnih keksa
50 ml otopljenog maslaca
1 žlica meda
Za kremu:
250 g svježeg sira
3 čašice čvrstog jogurta
4 vanilin šećera
70 g šećera
250 ml vrhnja za šlag
1 vrećica želatine
Za 100 g pirea od kupina:
200 g svježih kupina
2 žlice smeđeg šećera
malo limunova soka
Priprema:
Integralne kekse usitnite, prelijte otopljenim maslacem i medom. Sve dobro izmiješajte pa tom mješavinom obložite dno kalupa za tortu promjera 20 cm. Žlicom lagano utisnute po cijelom dnu kekse da se kasnije ne rasipaju prilikom rezanja. Kalup s podlogom od keksa stavite u hladnjak. U tavu stavite 200 g svježih kupina, dodajte dvije žlice smeđeg šećera i koju kap limuna te sve lagano zagrijte dok ne omekša. Maknite s vatre i štapnim mikserom usitnite u pire. Stavite sa strane da se ohladi.
Sir, jogurt, šećer i vanilin šećer dobro izmiksajte i pustite sa strane. U drugoj posudi dobro izmiksajte vrhnje za šlag. Želatinu pripremite prema uputi na pakiranju. Sjedinite smjesu vrhnja za šlag i sira te dodajte uz neprestano miješanje želatinu. Kalup s podlogom od keksa izvadite iz hladnjaka. Oko ruba složite svježe kupine te ulijte pola kreme. U drugu polovicu dodajte ohlađeni pire od kupina, izmiješajte i lagano prelijte preko bijelog dijela. Stavite tortu u hladnjak da se dobro ohladi prije posluživanja, i to minimalno tri sata. Ohlađenu ukrasite svježim kupinama i mentom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....