ŠTO KUHATI...

Danas napravite popečke od krumpira i mrkve pa ih poslužite uz hrskavi zabatak

 Freeskyline
S pilećih zabataka nemojte skidati kožu, upravo će zbog nje meso biti hrskavo i sočno

Trebat će vam:

Pileći zabatci
3 veća krumpira
2 mrkve
1 jaje
2 žlice brašna
2 mlada luka
Sol, papar
Ulje

Priprema:

Pileći zabatak natrljajte soli pa kratko zapecite sa svih strana na tavi. Najprije na strani na kojoj se nalazi koža. Prebacite ga u posudu za pečenje, dodajte još začina po želji i ulje i pecite oko 20 minuta na 200 stupnjeva. Za to vrijeme očistite i naribajte krumpir i mrkvu. Dodajte im jaje i brašno, sol i papar i sitno sjeckani mladi luk. Oblikujte polpete pa ih pržite u vrućem ulju ili ih poprskajte s malo maslinovog ulja i pecite ih u pećnici. Poslužite uz pečenu piletinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2024 03:26