RECEPT DANA

Danas napravite ovaj jednostavan gusti gulaš s lignjama, bijelim vinom i krumpirom

 Berislava Picek/Cropix/Cropix
Kada poželite tanjur lignji, a ne jedu vam se pržene, ovaj gulaš mogao bi biti više nego dobra ideja

Trebat će vam:

700 g jadranskih lignji
250 g boba
200 g krumpira
maslinovo ulje
2 glavice luka
1 mrkva
500 ml ribljeg ili povrtnog temeljca
sol
papar
češnjak
100 ml bijelog vina

Priprema:

Na maslinovom ulju popržite sitno nasjeckani luk. Kada luk postane staklast dodajte na sitno narezan češnjak, naribanu mrkvu i kratko dinstajte. Dodajte na jednake dijelove narezane lignje, kratko popržite. Ulijte vino pa vrlo kratko prokuhajte sastojke, zatim dodajte krumpir narezan na sitne kockice. Dodajte temeljac te sve na laganoj vatri kuhajte oko pola sata. Pred kraj dodajte bob i začine, kuhajte još oko 10 minuta. Maknite s vatre i dodajte na sitno nasjeckan peršin.

image
Berislava Picek/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 07:57