Jede vam se nešto na žlicu, a ostali ste bez ideja? Razmislite o tome da danas napravite gusto, zasitno varivo sa svinjetinom, krumpirom, a u lonac možete ubaciti i smrznute mahune. Ovaj recept dobili smo prije sedam godina, kada je u kuhinji zagrebačkog Dubravkinog puta još uvijek kuhala neponovljiva Priska Thuring.
Bio je to jedan od gableca kojem se ekipa u kuhinji rado vraćala, a kako je chefica rekla tada, odlična je ideja i za ručak za dva dana, jer je idući dan još deset puta bolji. Recept donosimo u nastavku.
Trebat će vam:
300 g luka
1,5 kg svinjetine
1 žlica koncentrata rajčice
1 dl vina
3 češnja češnjaka
700 g krumpira
500 g smrznutih mahuna
sol, papar
peršinov list
Priprema:
Na masnoći zažutiti luk pa mu dodati na kockice narezano meso, kratko ga popržiti pa uliti vino, kratko dinstati pa podliti vodom. Dodati i koncentrat rajčice, uliti vode da prekrije meso. Neka se kuha na laganoj vatri, a kada je meso na pola gotovo, dodajte mahune i krumpir te nasjeckani češnjak i ulijte još vode. Gustoću variva prilagodite svom ukusu, dakle manje tekućine ako želite gušće i obrnuto. Na kraju ubacite nasjeckani peršinov list, posolite i popaprite.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....