Priprema: 20 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 4
Trebat će vam:
1 komad otkoštene piletine (prsa ili batak i zabatak)
2 srednja krumpira
3 mrkve
1 šaka mahuna
1 luk
2 režnja češnjaka
1 žličica crvene paprike
3 žlice kiselog vrhnja
povrtni ili pileći temeljac
1 šaka svježeg peršina
sol i papar
ulje
Priprema:
Piletinu nasjeckajte na komadiće i zapecite na dobro ugrijanom ulju. Kad poprimi boju, maknite iz posude i na istu masnoću dodajte sitno nasjeckani luk. Pirjajte dvije minute pa ubacite protisnuti češnjak, mrkvu i krumpir, pirjajte još 10 minuta, a zatim dodajte mahune. Začinite soli, paprom i crvenom paprikom te dodajte temeljac. Vratite meso. Kuhajte dok povrće ne omekša. Pred kraj dio tekućine pomiješajte s kiselim vrhnjem i vratite u lonac pa sve dobro pomiješajte. Pospite sitno nasjeckanim peršinom i poslužite toplo.