Neka miriše na more

Dagnje na bijelo uopće nije tako tešo pripremiti, ovako su gotove baš za čas

 Thai Liang Lim/Getty Images
Mediteranska kuhinja je poznata po svojoj raznolikosti, ali i po jednostavnosti, pa se odmah riješite predrasuda da je nešto teško samo zato što još niste probali napraviti

Trebat će vam:

1 kg dagnji
5 režnjava češnjaka
100 ml suhog bijelog vina
1 vezica lista peršina
2 žlice krušnih mrvica

Priprema:

Češnjak i peršin sitno nasjeckajte. Na maslinovu ulju najprije pola minute pirjajte češnjak, a onda ubacite i peršin.

Ubacite i očišćene dagnje pa poklopite.

Kada se školjke otvore, podlijte ih vinom, kuhajte još minutu, dvije, a zatim dodajte krušne mrvice. Dobro pomiješajte, još kratko kuhajte i poslužite.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 18:31