Trebat će vam:
1 veća ili dvije manje glavice cvjetače
1 jaje
100 g mozzarelle za koru
50 g parmezana za koru
100 g mozzarelle za posipanje
200 ml umaka od rajčice (s češnjakom i maslinovim uljem)
šunka, kobasica, šampinjoni i drugi dodaci
sol
Priprema:
Cvjetaču operite i razlomite na manje cvjetove. U velikoj zdjeli zagrijte vodu dok ne proključa, posolite i kuhajte cvjetaču 5 minuta. Maknite iz vode, obrišite cvjetaču papirantim ručnicima kako biste je osušili, a zatim je stavite u blender. Blendajte dok ne dobijete mrvice nalik riži. Premjestite je u veću zdjelu, dodajte jaje, sol, mozzarellu i parmezan. Pomiješajte i podijelite smjesu na dva dijela, pa od svakog napravite krug na papiru za pečenje. Pecite na 180 Celzijevih stupnjeva 20 minuta, a zatim dodajte umak od rajčice, mozzarellu i druge sireve i dodatke po želji. Pecite još 5 do 10 minuta na 200 Celzijevih stupnjeva i poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....