PROLJEĆE JE STIGLO

CVIJEĆE NA STOLU: Rascvjetana skuta s kozjim sirom i rikulom

 Marko Miščević
Napokon nas je priroda odlučila počastiti prekrasnim cvijećem, a mi smo odlučili nešto od tih boja preseliti na naše tanjure i pripremiti razigranu proljetnu gozbu za oči i nepce! Cvjetnu inspiraciju pronašli smo u staklenicima na imanju Green Friends u Rakovcu i od nje smo pripremili sve od raskošnog predjela, egzotičnog ručka pa do kiselkastog ili pak slatkog deserta.
100 g svježe rikule
120 g kravlja skute
280 g svježeg kozjeg sira
sol
papar
začini
jestiva geranija

Marko Miščević

Svježu rikulu narežite na trakice. U zdjeli pomiješajte skutu i kozji sir s rikulom i začinima te oblikujte kuglice. Svaku ukrasite jestivim cvijećem kako biste stvorili ukusno i šareno predjelo. Poslužite s tostiranim kriškama kukuruznog ili raženog kruha.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. studeni 2024 06:09