![crne_trube_jela7-251017](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/7/14/crne_trube_jela7-251017.jpg)
Trebat će vam:
500 g čvrstog jogurta sol vlasac sušene crne trubice kruh |
![Zagreb, 251017.
Jela s crnim trubama: savijaca, gulas, mamaz i juha. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/7/14/crne_trube_jela6-251017.jpg)
Jogurt istresite u gazu koju ste stavili u cjedilo, a cjedilo u posudu. Ostavite jedan dan u hladnjaku da se iscijedi sva tekućina. Od takvog jogurta koji ste malo posolili oblikujte okruglice koje uvaljajte u sitno sjeckani vlasac i u mužaru izrađene suhe crne trubice. Poslužite s kruhom prepečenim na maslacu.