![33756347](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/09/k_33756347_640.jpg)
Trebat će vam:
1 hokaido ili muškatna bundeva 1 ljubičasti luk 2 češnja češnjaka 1 žličica mljevenog đumbira malo muškatnog oraščića 3-4 listića kadulje suhe trubice i suhi vrganji sol papar kokosovo ulje |
![Zagreb, 251017.
Jela s crnim trubama: savijaca, gulas, mamaz i juha. Jela je pripremila Mateja Domitrovic.
Foto: Berislava Picek / CROPIX](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/11/7/14/crne_trube_jela2-251017.jpg)
Bundevi odstranite koru i narežite je na kockice koje rasporedite na papir za pečenje na pleh. Posolite ih i pokapajte maslinovim uljem i stavite peći na 200 stupnjeva. U loncu na kokosovu ulju zažutite luk pa dodajte pečenu bundevu, kadulju, češnjak i ulijte vode da prekrije sve sastojke. Kuhajte 10-ak minuta pa izblendajte ili izradite juhu štapnim mikserom. Vratite juhu na vatru i dodajte prethodno namočene crne trubice (nasjeckajte ih na sitnije ako su gljive u većim komadima) i vrganje. Dodajte đumbir, muškatni oraščić, sol i papar. Gustoću juhe regulirajte vodom i prilagodite vlastitom ukusu.