Sastojci:
200 g tamne čokolade 200 g glatkog brašna 100 g smeđeg šećera 50 g maslaca 2 jaja 1 burbon vanilija prstohvat soli pola žličice praška za pecivo šećer u prahu za posipavanje i dobivanje raspuknutog efekta |
Priprema:
Pjenasto izradite jaja i šećer. U posebnoj posudi otopite čokoladu i maslac pa ga ulijte u smjesu šećera i jaja. Lagano miješajte, a zatim dodavajte vanilin šećer, brašno, sol i prašak za pecivo. Miješajte dok ne dobijete jednoličnu smjesu pa ostavite u hladnjaku da se smjesa stisne preko noći. Nakon što je pogodna za izradu kuglica vadite malom žličicom dovoljnu za jedan keks, formirajte između dlanova u kuglicu, obilno uvaljajte u šećer u prahu pa pritisnite dlanom na pleh za pečenje prethodno obložen papirom za pečenje kako biste dobili formu keksića. Pecite u prethodno zagrijanoj pećenici na 180 °C oko 10 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....