Svojevremeno su me pitali koje nam je obiteljsko jelo najdraže i što najradije volimo kuhati. Iako mi na prvu na pamet pada tjestenina, rekla bih da ipak kod nas, osim nje, najbolje prolaze jela na žlicu, odnosno jušnata jela.I to ne bilo kakva, nego one juhe koje su i konkretni obroci. Upravo to mi je bila inspiracija za današnju temu pa sam pripremila tri recepta za takve divne, zasitne i vrlo hranjive obroke. Preslatko mi je vidjeti svoju mlađu kćer na koji način jede juhe. Prvo žličicom pojede sve krupnije dijelove, a nakon toga uzme zdjelicu u ruke i popije tekućinu. Genijalna i toliko prirodna metoda jedenja juhe. Isto tako je napravila i s prvom juhom koju sam skuhala za snimanje kolumne - kremastom juhom s tortelinima, puretinom i bok choyjem, odnosno kineskim zeljem.
Ne znam poznajete li izraz “comfort food”, ali ova juha je isključivo takvo jelo i svi smo uživali u njoj. Iduća juha je moj maleni i vrlo uspješan eksperiment koji je prošao apsolutno savršeno, a starija kći je tražila repete. Riblja juha s mahunama i slanutkom. Puno maslinova ulja, češnjaka i peršinova lista čini ovo jelo pravom dalmatinskom neobičnom poslasticom. A jelo je gotovo za 20 minuta! Za posljednju juhu inspiracija je došla od najdraže, ljetne juhe te sam pomislila kako bi bilo fora napraviti jaču verziju.
Tako je nastao i ovaj minestrone, a da ga malo pojačam, napravila sam pirove noklice. Sve tri juhe vrlo su zanimljive i ukusne, i bez sumnje ćete u njima pronaći i svojeg favorita za idući ručak. Dobar tek želim!
Kremasta juha s puretinom, tortelinima i bok choyem
Riblja juha s mahunama i slanutkom
Minestrone s pirovim noklicama
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....